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【レシピで英語】おウチでディズニーランド公式チュロスをつくろう

ディズニーランドのスイーツってかわいくておいしいですよね。「ディズニーの味をおウチでも楽しめたらいいな~」って思いませんか?

アメリカのディズニーパークス・ブログでは、おウチでもパークの味を楽しめるように、ディズニースイーツのレシピをいくつか公開しています。

今回は、その中から特に人気のスイーツ、「ディズニー・ひとくちチュロス」と「ミッキーマウス・ベニエ」のレシピをピックアップ。

オリジナルの英文と日本語訳を付けましたので、ぜひ英語の勉強にもお役立てください。おウチでクッキングを楽しみながら、英語も一緒に楽しんじゃいましょう。

単位や温度などは、すべて日本で使われている表記になおしています。

レシピ① ディズニー・ひとくちチュロス

Churro Bites Recipe (PDF)|Disney Parks

Disney Parks Churro Bites

INGREDIENTS

• 1 cup water
• 8 tablespoons butter
• ¼ teaspoon salt
• ¾ teaspoon ground cinnamon, divided
• 1 ¼ cups all-purpose flour
• 3 eggs
• 1 ½ cups vegetable or canola oil
• ½ cup sugar

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材料
  • 水:240mL
  • バター:大さじ 8
  • 塩:小さじ ¼
  • シナモン:小さじ ¾(分けて使う)
  • 中力粉:150g
  • たまご:3つ
  • サラダ油またはキャノーラ油:350mL
  • 砂糖:100g

DIRECTIONS

1.Combine water, butter, salt, and ¼ teaspoon cinnamon in 1 ½-quart saucepan over medium heat. Bring pot to rolling boil.

2.Reduce heat to low.

3.Add flour and stir vigorously until mix forms a ball. Remove from heat and let rest for 5-7 min.

4.Add eggs, one at a time, and stir until combined. Set aside.

5.Using caution, heat oil in medium skillet or 1-quart saucepan over medium-high heat or until temperature reaches 350˚.

6.Spoon dough into piping bag fitted with large star tip. Pipe 1-inch strip of dough over saucepan, cut with knife, and drop into hot oil. Repeat until churro bites fill saucepan with room to fry.

7.Fry churro bites until golden brown. Remove with slotted spoon or mesh spider strainer.

8.Drain churro bites on paper towel.

9.Mix sugar and ½ teaspoon cinnamon in medium bowl. Toss in churro bites until coated. Place on serving plate and serve with favorite dipping sauce.

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説明
  1. 約1.4リットルの鍋に、水、バター、塩、小さじ¼のシナモンを入れ、中火にかけます。鍋を沸騰させます。
  2. 弱火にします。
  3. 小麦粉を加え、生地がボール状にまとまるまでよく混ぜます。火からおろして5~7分休ませます。
  4. たまごを1つずつ加え、なじむまで混ぜます。わきに置いておきます。
  5. ミディアムサイズのスキレット、または約1リットルの鍋に油を注ぎ、中火〜強火で約175°Cになるまで、気をつけながら火にかけます。
  6. 大きな星型口のついた絞り袋に生地を入れます。生地を2.5cmくらいの長さに絞り出し、ナイフで切り、熱した油の中に落としていきます。十分な間隔をあけて繰り返しチュロスを投入していきます。
  7. きつね色になるまでチュロスを揚げます。穴あきスプーン、またはこし器で鍋からあげます。
  8. キッチンペーパーの上で油をきります。
  9. 中くらいのボウルに砂糖と小さじ½のシナモンを合わせます。全体にコーティングされるまで転がします。お皿に盛り付けて、お好みのディッピングソースを添えて出来上がり。

レシピ② ミッキーマウス・ベニエ

Mickey Beignets Recipe (PDF)|Disney Parks

Mickey Mouse-shaped Beignets

– Makes 10 Large Mickey Mouse-shaped Beignets or 2-Dozen Small Beignets –

INGREDIENTS

• 1/2 teaspoon dry yeast
• 1/4 cup warm water (105º)
• 1/4 cup sugar
• 2 tablespoons vegetable shortening
• 1/2 teaspoon salt
• 1/2 cup heavy cream
• 1 egg
• 4 cups all-purpose flour
• 1/2 cup boiling water
• Vegetable oil for frying
• Powdered sugar

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材料

~ミッキー型の大きなベニエ10個、または小さなベニエ24個~

  • ドライイースト:小さじ ½
  • ぬるま湯(40°C):60mL
  • 砂糖:50g
  • ショートニング:小さじ 2
  • 塩:小さじ ½
  • 生クリーム:120mL
  • たまご:1つ
  • 中力粉:500g
  • 熱湯:120mL
  • サラダ油
  • 粉砂糖

DIRECTIONS

1.Sprinkle yeast over warm water in a small bowl, stirring to dissolve. Let stand for 5 minutes.

2.Combine sugar, shortening, salt, heavy cream, egg, flour and boiling water in a large bowl; stir in yeast mixture. With the dough hook attachment of an electric mixer on medium speed, mix the dough just until combined and smooth. Let dough rest for 30 minutes.

3.Roll to 1/4-inch thickness and cut individual beignets with a Mickey Mouse-shaped cutter or cut into 2 1/2 to 3-inch squares. Cover with a
towel and let dough rise until doubled in size in a warm, draft-free area, about 1 to 1 1/2 hours.

4.Using caution, heat 3 inches of vegetable oil to 350°F in a deep, heavy pot over medium-high heat. Fry beignets until golden brown, about 2 to 3 minutes, turning as soon as they brown on one side. Remove with tongs and place on paper towels to drain. Dust warm beignets with powdered sugar and serve immediately.

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説明
  1. 小さいボウルにぬるま湯を入れイーストを振りかけ、溶けるまで混ぜます。そのまま5分おきます。
  2. 大きなボウルに砂糖、ショートニング、塩、生クリーム、たまご、中力粉、熱湯を入れて、①のイーストを混ぜます。生地を電動ミキサー(フック型の金具つき)に移して、なめらかになるまで中速で混ぜます。生地を30分寝かせます。
  3. 約6ミリの厚さに伸ばして、ミッキーの型でくり抜くか、6~7.5センチ四方にカットします。布を被せて、あたたかくて、すきま風の入らないところで、生地が2倍に膨らむまで、1時間~1時間半くらい発酵させます。
  4. 気をつけながら、揚げ物鍋で深さ7.5センチくらいの油を、中火から強火で175°Cくらいに熱します。きつね色になるまで2〜3分揚げて、一方に焼き色がついたらすぐに裏返します。トングを使って取り出し、キッチンペーパーにのせ油をきります。温かいうちに粉砂糖をまぶしたら出来上がり。

レシピに出てきた英単語のおさらい

INGREDIENTS:材料
  • butter:バター
  • salt:塩
  • cinnamon:シナモン
  • flour:小麦粉
  • vegetable oil:サラダ油
  • canola oil:キャノーラ油
  • dry yeast:ドライイースト
  • warm water:ぬるま湯
  • shortening:ショートニング
  • heavy cream:生クリーム
  • boiling water:熱湯
  • powdered sugar:粉砂糖
DIRECTIONS:説明
  • combine:混ぜる
  • saucepan:ソースパン、なべ
  • medium heat:中火
  • add:加える
  • stir:かき混ぜる
  • heat:あたためる
  • high heat:強火
  • temperature:温度
  • dough:生地
  • piping bag:絞り袋
  • cut:切る
  • fry:揚げる
  • paper towel:キッチンペーパー
  • mix:混ぜる
  • bowl:ボウル
  • serve:(飲食物を)出す
  • dissolve:溶かす
  • mixture:混ぜたもの
  • mixer:ミキサー
  • thickness:厚さ
  • cover:おおう
  • rise:ふくれ上がる
  • turn:ひっくり返す

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